Kurv  

Ingen varer

DKK 0.00 Forsendelse
DKK 0.00 Moms
DKK 0.00 I alt

Priserne er inklusiv moms

Til betaling

Batterier Der er 17 produkter.

Batterier

Ligesom på ethvert elektronisk apparat uden strømstik, kræver e-cigaretter et batteri. Batteriet er enhedens generator, og er derfor altafgørende for om e-cigaretten har en strømtilførsel og dermed om e-cigaretten kan overhovedet kan tændes. Der findes en masse forskellige batterier inden for e-cigaret verdenen, da her er stor forskel på hvilke batterier der kan tilknyttes til de forskellige e-cigaretter, du kan derfor ikke bare købe et tilfældigt batteri og regne med at det fungerer til din e-cigaret. Der skal nemlig være et samspil mellem e-cigaretten og batteriet før du kan få et match.

Batteri-modellernes størrelse varierer fra model til model og passer ganske enkelt ikke ind i alle e-cigaretter på grund af mismatch i størrelsen. Derudover findes her også flere batterityper som har nogle egenskaber der ikke nødvendigvis kan fungere i samspil med den pågældende e-cigaret. Et batteri med variabel watt eller variabel volt kan naturligvis ikke komme i brug hvis ikke e-cigaretten er udstyret til at kunne regulere denne variable strømenhed.

De forskellige batterityper

Når man taler om batterier inden for dampverdenen, er der 4 batterityper man typisk opererer med. Disse batterityper er henholdsvis konstant volt batterier, variable volt batterier, variable watt batterier og pass-through batterier. Det er dog ikke sådan at et batteri der tilhører pass-through kategorien ikke kan være et variabel volt batteri. Det kan det nemlig sagtens.

Et pass-through batteri er nemlig et batteri der tillader at man damper på sin e-cigaret, mens at batteriet er ved at blive ladet op, hvilket ikke normalt er muligt. Dette fungerer ved at pass-through batteriet typisk har et usb oplader stik i bunden, som gør det muligt for dig at tilslutte batteriet til en usb ladeenhed imens det sidder i e-cigaretten. På denne måde kan du dampe samtidig med at du oplader. Har du et batteri som ikke har denne pass-through egenskab vil det være påkrævet at du skiller e-cigaretten ad for at kunne få lov at oplade batteriet. Som før nævnt udelukker pass-through kategorien af batterier, ikke at batteriet tilhører en af de andre batterigrupper, såsom konstant volt batteriet.

Konstant volt batteriet er et batteri som har den samme volt og watt indstilling uanset hvad. Det kan således ikke ændres på, og tillader derfor ikke brugeren at brugerdefinere volt- eller watt styrken efter sine behov. Konstant volt batteriet er stadigvæk en udbredt batteritype., men mange af de nye e-cigaretter har funktioner der tillader at ændre på volt- og watt styrken, hvorfor færre og færre konstant volt batterier bliver lavet.

 

Det er derimod blevet mere moderne med variabel volt og variabel watt batterier. Disse batterier tillader at man kan justere styrken på henholdsvis watt eller volt. Dette kommer især den gruppe af dampere til gode, som har stor udskiftning modstandsniveauet i deres coils. Dette er tilfældet da en ændring i modstanden medfører ændring i enhedens power, såfremt at volt og watt niveauet er uændret. Kan man derimod ændre på watt- eller voltniveauet kan man kompensere for den større modstand og dermed få den ønskede kraft på e-cigaretten. Hvis modstanden i de nye coils er højere, vil det naturligvis kræve en højere watt eller volt kraft før at du opnår samme power som du havde med de forhenværende coils med mindre modstand. Omvendt kan du også skrue ned for poweren hvis du er skiftet til lav-modstands coils som eksempelvis er sub ohm coils med et modstandsniveau under 1 ohm. Synes du at der er for meget skrald på kan du således skrue ned for volt- eller watt-niveauet og dermed få neutraliseret den øgede styrke som lav-modstands coilsne medfører.

Du er i stand til at få samme resultat med hensyn til regulering af kraften på din e-cigaret hvad end du benytter variabelt volt- eller variabel watt batterier, det eneste der er til forskel mellem de to batterityper er blot måden man når resultatet på. Altså om det er ved at regulere i watt- eller voltstyrken.

 

Mah står for milliampere hour

Når du kigger på batteriets oplysninger vil du se at forkortelsen mah er angivet. Mah står for milliampere hour og er i bund og grund en angivelse af batteriets kapacitet. Sammenligner man således et batteri på 2200 mah med et batteri på 4400 mah, kan det konkluderes at batteriet med 4400 mah har en dobbelt så stor kapacitet.

Det er meget forskelligt hvor meget strøm forskellige dampere bruger om dagen, men som udgangspunkt burde 2000 mah være rigeligt med kapacitet til at holde en hel dag uden opladning.

 

Skift batteri en gang imellem

Selvom du har et stærkt batteri med en stor kapacitet og en god ydeevne, tager et batteri slidskade ligesom alle andre elektroniske apparater. Et flerårigt og gammelt batteri som har været taget meget i brug har næppe samme magi som da det var nyligt anskaffet, både hvad angår ydeevne, men også i forhold til levetid pr. opladning. Det kan derfor være en rigtig god idé at skifte sit batteri en gang imellem hvis man ønsker at få den mest optimale dampoplevelse. Batteriet er trods alt e-cigarettens strømtilførsel og har derfor meget at skulle have sagt når hele oplevelsen skal bedømmes.

 

Her er ikke nogen fast grænse for hvornår du bør skifte dit batteri, men en god tommelfingerregel er at et batteri cirka holder 300 genopladninger fra 0 % strøm. På vores hjemmeside og i vores fysiske butikker får du et bredt udvalg af batterier, i forskellige farver, typer og størrelser, hvorfor du kan være sikker på at finde dig et rigtigt godt batteri hos os.