Coils / Brændere

Brænderen er den ofte den yderste ting del af e-cigaretten før mundstykket, og bliver omtalt som enten clearomizer, glassomizer eller cartomizer på engelsk, hvor du vil støde på udtrykkene tit. En cartomizer indeholder bomuld som suger e-væsken op og bliver omdannet til damp når det bliver varmet op.

En clearomizer har derimod væge som absorberer e-væsken og derefter sender væsken videre gennem dens coils hvor dampen bliver dannet. En clearomizer er bygget med et stort plastic reservoir som typisk kan holde en del e-væske ad gangen. En glassomizer er præcis som en clearomizer, dog med den ene forskel at reservoiret ikke er bygget af plastic, men derimod pyrex glas, hvilket gør reservoiret langt mere robust og umulig at springe grundet overophedning.

På disse brændere sidder her nogle coils som er dem der opvarmer selve e-væsken og omdanner den til røg. Disse coils kommer typisk i to hovedgrupper, nemlig single-coils og dual-coils (Triple coils eksisterer også, men er meget sjældne). Ved en single-coil konstellation har din e-cigaret kun én varmegivende coil som er tilknyttet til batteriet, hvilket betyder at du kan har en coil til at skabe damp.

Har man derimod dual-coils betyder det at du har dobbelt op på produktion af vape. Din dampoplevelse vil derfor blive vildere, du vil få bedre smag og mere damp. Du skal dog bare være klar over at dette naturligvis også resulterer i at du bruger e-væsken hurtigere, da der er mere tryk på. Dual-coils bliver mere og mere populære og er typisk hvad de fleste entusiaster vælger at bruge.

Ohms betydning for dine coils

Når du kigger på coils vil du opleve at de tit bliver angivet med måleenheden for modstand som hedder ohms. Ohms er angivet med tegnet Ω og har faktisk en meget stor betydning for funktionen af dine coils. Har dine coils mange ohms er her meget elektrisk modstand, hvilket vil forhindre dampen i at ekspandere hurtigt og derved producere en hel masse damp, hvorimod en coil med lidt ohm vil kunne producere nogle ordentlige dampskyer.

I dampverdenen opererer man med et udtryk der hedder sub Ω dampning og som er anvendt om dampning med coils der har en modstand på under 1 Ω. Det bliver mere og mere populært og har bestemt også sine positive sider.

Damper man sub Ω tillader man elektriciteten at flyde megen uden modstand gennem dine coils, hvilket medfører at coilen opvarmes meget hurtigt og derfor skaber enormt meget damp. Dampen bliver som et resultat af den hurtigere opvarmning også varmere i sig selv. Dette synes mange dampere er rart, hvorfor flere og flere e-cigaretter tillader at man justere airflowet så man kan eksperimentere med hvor varm dampen skal være.

Damper man derimod med coils der har en høj angivelse af ohm vil man derimod få en mildere, køligere og mindre prangende røg, mod derimod at kunne dampe i længere tid ad gangen både med hensyn til e-væsken, men også batteriets holdbarhed. Man får således en mere økonomisk og mindre batteri og e-væske forbrugende rygeoplevelse, som dog ikke giver den samme mængde damp.

Standard coils mod nikkel og titanium coils

Ud over ohm angives coils også på et andet parameter, nemlig materiale. Du kan vælge at bruge normale coils eller du kan vælge coils der er lavet af nikkel (NI2000) eller titanium (TI). Vælger du at benytte dig af nikkel eller titanium coils skal du være opmærksom på at du kun kan bruge dem i en e-cigaret hvor du kan dampe på temperature-mode. Temperature-mode er en indstilling som gør at e-cigaretten selv går ind og regulerer temperaturen og på denne måde forhindrer en overophedning. Damper man i den traditionelle wattage-mode risikerer man at nikkel og titanium coilsne overophedes og springer, hvilket udgør en fare for damperen.

Skift dine coils en gang imellem

Coilsne på en e-cigaret er essentielle for din dampoplevelse, men holder desværre ikke i en evighed. Når du har brugt de samme coils over en lang periode, bliver de slidt og giver dig derfor ikke samme kvalitet når du damper. Det er forskelligt hvordan man opdager at coilsne skal skiftes, men et godt tegn er når du din e-cigaret begynder at producere mindre damp end hvad den hidtil har gjort.

Eventuelt mister den også lidt smag og begynder at smage en smule brændt. Denne brændte smag skyldes at coilen er ved at brænde ud og vil kun blive værre jo længere tid der går før du erstatter coilsne med nogle nye. Så snart at din e-cigaret begynder at have en brændt smag, anbefales det at du udskifter dine coils for en bedre dampoplevelse.

Skal du skifte dine coils vil du finde ud af at coilsne både kan sidde i toppen eller i bunden af din brænder, alt afhængig af hvilken udgave du har. Du skal ganske enkelt bare skrue coilsne af, og montere nye, hvilket er en proces som er super nem at udføre. Lige når du har skiftet dine coils tager det nogle sug før at de for alvor begynder at køre optimalt. Du skal derfor være klar over at de første sug ikke giver super god damp, men derimod smager en smule brændt. Det er fordi coilsne lige skal have ordentligt fat i e-væsken før dampen får den kvalitet som den gerne skulle have med de nye coils.

Der er 34 varer.

Nautilus BVC coil fra Aspire
Denne Nautilus BVC coil er specielt designet af Aspire, og giver en fyldig, imponerende dampmængde samtidig med en god levetid. Denne brænder passer bla i K3 tanke.
Der findes forskellige slags coils der passer til nautilus systemerne, du kan læse lidt om dem herunder, så du er sikker på at vælge den helt rigtige til din e-cigaret.
Prisen er for en pakke med 5 stk
89,00 kr.
BVC Coil fra Aspire
Disse coils fra Aspire er nogle af de bedste, når det kommer til smag og damp, til almindelig 'Mund Til Lunge'. 
der er 5 stk i en pakke.
69,00 kr.
GS-Air Coils - Eleaf
Eleaf GS Air Coil er en coil som er specialdesignet til at fungere i ledtog med Eleaf GS Air.  Denne coil er af super fint kvalitet og støbning, samt den kan give en fremragende damp.

der er 5 stk i en pakke.
82,00 kr.
Cubis / eGo AIO Coil
Joyetech - Joyetech BF SS316 0.6ohm Coil(5pcs)
Bemærk prisen for en pakke med 5 stk.
79,00 kr.
Eleaf EC Coils
Eleaf EC Coil - Passer i mange af Eleaf's tanke, både de nye og lidt ældre modeller. Derfor er der også rigtig mange slags at vælge imellem, du kan læse om dem nedenfor, så du får valgt den helt rigtige der passer til dig.

Bemærk at prisen er for en pakke med 5 stk
95,00 kr.
PockeX Coil – Aspire
Aspire PockeX coil - Nye coils til din Aspire PockeX! Disse coils benytter sig af samme U-Tech coil-teknologi som coils til Nautilus X.

Prisen er for en pakke med 5 stk
120,00 kr.
Tigon Aspire Coil
Nye coils til Aspire Tigon.
BEMÆRK: Prisen er for en pakke med 5 stk
99,00 kr.
SMOK - Mini V2 Coil (A1)
SMOK - 3pcs mini V2 A1 Coil - 0.17ohm
BEMÆRK: Prisen er for en pakke med 3 stk
125,00 kr.
Prism S T20s coil Innokin
Her får du altså en coil som virkeligt holder, den holder i lang tid, og holder rigtigt godt på smagen! Denne coil er udført i rustfrit stål.
95,00 kr.
VooPoo coils PnP
VooPoo PnP coils er det perfekte valg for alle dampentusiaster, der ønsker at tage deres dampning til det næste niveau. Disse coils er designet og fremstillet af VooPoo, et førende brand inden for dampindustrien, der er kendt for deres kvalitetsprodukter og innovative teknologi. Med VooPoo PnP coils kan du forvente en ekstraordinær smag, imponerende dampproduktion og en problemfri brugeroplevelse.
Navnet PnP henviser til plug-n-play måden, hvorpå coilsene isættes, da de skubbes op i Pod'en nedefra, og du skal derfor ikke til at skrue i og ud. De forskellige coils er alle kompatible med mange produkter fra VooPoo.
Pakke med 5 stk.
119,00 kr.
RPM2 COIL fra SMOK
Nye RPM2 COIL

PRISEN ER for en pakke med 5 stk
149,00 kr.
Vinci series v2 cartridge (3-pak)
Pakken indeholder 3x pods (2ml)
De kan fåes i enten 0,8 Ohm eller 1,2 Ohm.
1,2 Ohm er den mest almindelige, men vil du gerne have den giver en lidt større sky, så er det 0,8 Ohm du skal vælge.
Disse pods passer i Drag nano 2 og Vinci Q sættet.
Når du fylder den op er det fra toppen, den sorte top skal lige vippes af, og så er det bare at fylde væske på.
BEMÆRK: når du fylder den første gang, skal du ikke sætte den på og dampe med det samme, da der så vil komme brændt smag, lad den stå og trække i lidt tid.
85,00 kr.
Mesh BP 0,17 Ohm (5 stk) Aspire
Mesh BP coil 0,17ohm fra Aspire er designet til BP 80 pg BP 60 pod kittet fra Aspire. BP coilen er designet i PnP style (plug and play) og med MESH som giver dig den bedste smag.
106,00 kr.